Advies is altijd gratis!


Trimsalon Chardaz is een officieel erkende trimsalon. Na zeven jaar voor een dierenarts te hebben gewerkt, begon Erny van Houten in 1991 als zelfstandig hondentrimster in Zevenaar. Eind 2013 opende zij een tweede vestiging in Arnhem. Dat haar werk gewaardeerd wordt blijkt niet alleen uit haar grote klantenkring. Ook heeft ze met haar honden veel prijzen in de wacht gesleept op hondenshows en worden ze veel gevraagd als catwalk- en fotomodel. Met zoveel ervaring kun je dus verzekerd zijn van een goed advies. Heb je een vraag, kom dan gerust even langs met de hond.


Hieronder uitleg over de behandelingen en advies over bezoek aan de trimsalon. Ook bespreken we een aantal veel voorkomende huidproblemen.

Welke behandelingen zijn er?

Wanneer mag ik (weer) naar de kapper?

Voorbeelden van huidproblemen

Knippen

Het in model knippen van de hond gebeurd met een rechte, halfronde, korte of lange schaar.


Scheren

Scheren gebeurt met een tondeuse. Het is belangrijk om met de haargroei mee te scheren om een gelijk patroon te krijgen.


Effileren

Effileren is het uitdunnen van de vacht. De speciale effileerschaar die hierbij wordt gebruikt zorgt ook voor een vloeiend verloop van de korte delen van het haar naar de langere haren.


Plukken

Plukken is het uittrekken van kleine plukjes haar in de groeirichting mee. Je verwijderd hiermee de loszittende dekharen met wortel en al. Plukken kan met de vingers en met een plukmes.


Ontwollen

Bij ontwollen worden alle losse haren met speciale kammen uit de vacht gekamd. Het ontwollen gebeurt meestal in combinatie met wassen en föhnen, dit om het best haalbare resultaat te krijgen.


Wassen en föhnen

Ook kortharige honden kun je in de trimsalon laten wassen en föhnen.


Nagels knippen

Veel mensen vinden het eng om de nagels van hun hond te knippen. Zeker bij donkere nagels is dit ook lastig. Ook honden vinden het vaak niet fijn. Kom daarom gerust naar de trimsalon om alleen de nagels te laten knippen als u denkt dat dit nodig is.


Wanneer mag ik (weer) naar de kapper?


De eerste keer

Heb je een puppy?

Dan is dit het beste moment

om voor de eerste keer naar

de trimsalon te gaan:


Bouvier                         4 – 5 maanden

Cairn terrier                  4 – 5 maanden

Fox en Welsh terrier     4 – 5 maanden

Whw terrier                  4 – 5 maanden

Schnauzer                     6 – 9 maanden

Kerrie blue terrier         5 – 6 maanden

Poedel                           3 – 4 maanden

Spaniels                         5 – 6 maanden

Teckels                          6 maanden

Retriever                       7 –9 maanden

Maltezer                        kan vanaf 4 maanden

Yorkshire terrier            kan vanaf 4 maanden


Hoe vaak moet de hond naar de trimsalon?

Hieronder enkele voorbeelden.


Scheren en knippen

Kerry – blue terrier, poedel, maltezer, havanezer, bolognezer, york shire terrier, shi-tzu, bichon Frise, bouvier, bastaards, softcoated wheaten terrier, bobtail, schapendoes

Advies: om de 2 a 3 maanden


Plukken

Cairn terrier, westie, schnauzer (dwerg, middenslag, Riesen), Airedale terrier, ierse terrier, welsh terrier, fox terrier, basset giffon Vendeen, bouvier, ierse wolfshond, glen of imaal terrier, norfolk terrier, jack-russel ruw haar, duitse staander draadhaar, teckel ruwhaar, hollandse smaus

Advies: om de 3 a 6 maanden


Plukken en effileren

Engelse cocker, amerikaanse cocker, engelse springer spaniel, heidewachtel, friese stabij, golden retriever (vooral effileren), ierse setter, gordon setter, engelse setter 

Advies: om de 3 a 4 maanden


Ontwollen

New foundlander, st. bernard langhaar, berner sennehond, duitse herder, keeshond, schotse collie

Advies: om de 4 a 6 maanden naar de trimsalon.


Wassen

labrador, mechelse herder, hollandse herder, korthorige st. bernard, bordeaux dog, rottweiler, pittbull, amerikaanse stafford


Bij een bastaard ligt het aan de soort vacht welke behandeling nodig is.

Wat kost het?


Het is altijd moeilijk zomaar een exacte prijs op te geven, want de behandeling kan enorm verschillen per hond. Het beste kun je langskomen met de hond. We kunnen dan overleggen wat er moet gebeuren en een prijs afspreken.


Om je toch een idee te geven, hieronder een prijsindicatie voor een complete behandeling: wassen, vachtbehandeling (plukken, effileren, knippen, ontwollen of scheren), föhnen en nagels knippen.


Kleine knip- en scheerhonden                       tussen de € 30 - 50

Middelgrote knip- en scheerhonden              tussen de € 40 - 60

Grote knip- en scheerhonden                          vanaf € 60


Kleine plukhonden                                        tussen de € 40 - 55

Middelgrote plukhonden                                tussen de € 55 - 70

Grote plukhonden                                         vanaf € 70


Honden met vlooien en klitten meerprijs
Voor een afspraak kun je bellen met

06-50210567

Ook voor gratis advies!


Huidproblemen

Als je hond huidproblemen heeft, dan kan dit een aantal oorzaken hebben. Hieronder de meest voorkomende. Kom gerust langs in de trimsalon voor advies.


Vlooien

Vlooien komen het hele jaar voor. De hond gaat krabben en bijten. Daarnaast kunnen er bij de hond ook allergische reactie optreden. De vlo is tevens de tussengastheer van de lintworm.


Teken

Een teek is een bloedzuigend diertje van ongeveer één centimeter groot in verzadigde toestand. De eitjes komen in het hout tot ontwikkeling en laten zich vallen op een mens of dier wanneer deze eronder door loopt. De teek zuigt zich vol. Dit vastzitten en volzuigen veroorzaakt huidirritatie met vervelende gevolgen. Ook kunnen er ernstige ziektes ontstaan.


Anaalklieren

Een andere oorzaak van huidirritatie met als gevolg krabben, bijten, sleetjerijden en eczeem, is een te volle of een ontstoken anaalklier.

De twee anaalklieren liggen net binnen de sluitspier van de anus op een denkbeeldige klokstand van twintig minuten over zeven. Deze klieren bevatten allebei een klierzak waar anaalvocht ligt opgeslagen.

Omdat deze klieren hun functie van stinkklier (om vijanden op afstand te houden) eigenlijk verloren hebben, kan er een verstopping ontstaan. Een andere oorzaak kan liggen bij een niet stevige ontlasting. Meestal wordt het probleem verholpen door de klieren leeg te (laten) drukken. Echter, als er  bloed in de klierstof aanwezig is, dan is een behandeling bij de dierenarts noodzakelijk. Druk nooit overmatig veel de klierzakjes uit, omdat dit een activering van de klier tot gevolg heeft. 

Behandelingen